“…s-au dus, doar pe ei, pe un munte înalt. Acolo I-a fost schimbată înfăţişarea înaintea lor. Faţa Lui a strălucit ca soarele, iar hainele Lui au devenit strălucitoare ca lumina.”

Noi, oamenii, ne exprimăm destul de simplist, superficial cu privire la trăsăturile lui Dumnezeu, la imaginea, personalitatea, gândirea Sa, toate acestea fiind rezultatul unei opinii formate în grabă, fără prea multă atenție, căutare, sinceritate. Nu ne permitem să spunem că stapânim cunoștințe într-un anumit domeniu decât după mulți ani de studii, însă pretindem că știm suficiente despre Dumnezeu fără ca măcar să-L fi căutat, cu toată inima, condiție despre care El însuși spune că este necesară pentru a-l descoperi. Însă, dacă te retragi singur cu Dumnezeu, cu siguranță că îi vei vedea o altă față, una schimbată, diferită de perspectiva zilnică. Iată, trei ucenici au urcat cu Isus pe munte, au stat acolo separați de lume, de societate, și nu aveau înaintea lor decât pe El și cerul. În acest cadru, se manifestă schimbarea la față. L-au vâzut luminos ca soarele, iar hainele Sale erau ca lumina! Într-o altă ocazie, când aceași ucenici erau singuri pe mare, victime ale puterii valurilor, intervine Isus, îi salvează, iar remarca lor este una de uimire: ”Cine este Acesta, de îl ascultă și vântul?”, ca și cum abia atunci vedeau adevarata față a Învățătorului lor. Pe de altă parte, povestește scriptura despre Moise, care ieșea din cortul în care se întâlnea cu Dumnezeu, și avea fața schimbată, de aceea purta și un acoperământ pentru ca ceilalți evrei să nu vadă această lumină. Cât de luminoasă era prezență Divinității acolo, dacă Moise era atât de transformat, impresionat? Apostolul Ioan, are revelațiile apocaliptice, când”ochii” lui sunt mutați în ceruri unde vede din slava lui Dumnezeu, slavă pentru a cărei descriere nu găsește cuvinte. Tot ce-i rămâne de făcut este să cadă la pământ și să se închine.

Vrei să vezi altfel pe Dumnezeu? Vrei o altă imagine a Creatorului, una mai puțin ”pângărită” de toate părerile pertinente sau mai puțin pertinente exprimate de lume? E impetuos necesar să te retragi, și să cauți slava, frumusețea, lumina Sa, într-un cadru cât mai personal, cât mai intim, și într-o atitudine cât mai sinceră. Astăzi când majoriatea întunecă, înnegresc imaginea Dumnezeirii prin afirmațiile și faptele lor, este atât de important să fie oameni care să îl cunoască pe El, să vadă fața Lui strălucitoare!